رشد بازارهای جهانی و کاهش ارزش دلار
بازارهای سهام در سرتاسر جهان روز جمعه کمی رشد کردند تا سقوط روز پیش خود را تا اندازه ای جبران کرده باشند، اما شاخص دلار در نهایت معاملات روز جمعه را با افت به پایان برد.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه(سنا)، بهبود وضعیت سهام به دنبال اظهار نظر رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ در خصوص احتمال کاهش فشارها بر شرکت هواوی چین بود. ترامپ گفته است که در خلال گفتگوهای تجاری با چین سعی خواهد کرد شکایات دولت آمریکا علیه غول تکنولوژی چینی را حل و فصل کند.
هنوز کشمکش های تجاری بین دو کشور پابرجاست. چین، وزیر خارجه آمریکا مایک پومپئو را متهم به شایعهپراکنی علیه مدیرعامل شرکت هواوی کرده است. روز پنج شنبه ترامپ وعده داد که این اختلافات در خلال گفتگوها رفع خواهند شد اما در عین حال او هواوی را یک شرکت "بسیار خطرناک" توصیف کرد.
رال شاه، مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی ایدهآل در نیویورک، به رویترز گفت که رفتار مثبت بازار بیشتر تحت تاثیر احساسات است چراکه اکثر سهمها در حال حاضر با حداکثر ارزش خود در حال معامله شدن هستند.
به گفته شاه، سرمایهگذاری در سهام بسیار آسیبپذیر شده و بازار به ریسک بالایی رسیده است، به خصوص که گزارشی از وزارت تجارت آمریکا نشان می دهد تقاضا برای کالاهای سرمایه ای داخلی آمریکا در ماه آوریل بیش از حد انتظار افت داشته است.
همین گزارش می گوید تقاضا در ماه مارچ نیز چندان پرقدرت نبوده و شاخص تحویل کالاها نیز در دو ماه گذشته افت شدیدی تجربه کرده است. هر دوی این عوامل دال بر کند شدن رشد اقتصادی آمریکا هستند.
روز جمعه، شاخص ام اس سی آی که عملکرد بازار سهام در ۴۷ کشور را نشان می دهد حدود ۰.۳۹ درصد رشد کرد. رشد شاخص یورواستاکس نیز ۰.۵۶ درصد بود.
به نظر می رسد سرمایهگذاران چندان نسبت به اعلام خبر کنارهگیری نخست وزیر بریتانیا واکنش نشان نداده اند. ترزا می در پی شکست وی در تلاش برای خروج کشورش از اتحادیه اروپا با یک توافق جامع، تصمیم به استعفا گرفت، اما ظاهرا بازار چندان واکنشی نشان نداده است.
در بازار وال استریت، شاخص صنعتی داوجونز ۰.۳۷ درصد، بالاتر رفت و به ارتفاع ۲۵۵۸۵.۶۹ واحدی رسید. اس اند پی نیز ۰.۱۴ درصد، رشد کرد. شاخص نزدک هم با ۰.۱۱ درصد رشد در ارتفاع ۷۶۳۷.۰۱ واحدی ایستاد.
در هفته ای که گذشت، داو جونز ۰.۶۸ درصد، اس اند پی ۱.۱۶ درصد و نزدک ۲.۲۹ درصد افت کردند.
در این میان اما دلار سیر نزولی داشت و از رکورد دوساله خود، که روز پنج شنبه ثبت کرده بود، افول کرد. کاهش ارزش دلار تحت فشار گزارشی به وقوع پیوست که فعالیت تولید در آمریکا را ضعیف نشان می داد. این گزارش سرمایهگذاران را نگران کرده که شاید جنگ تجاری با پکن اقتصاد آمریکا را دچار صدمه کند.
دلار در برابر سبدی از ۶ ارز عمده ۰.۲۹ درصد عقب نشست و به مرز ۹۷.۵۷۵ واحدی رسید. روز پنج شنبه این شاخص در ارتفاع ۹۸.۳۷۱ واحدی ایستاده بود.
اما یورو به اندازه ۰.۲۴ درصد رشد کرد و با ارزشی معادل ۱.۱۲۰۷ دلار معامله شد. ین ژاپن هم با ۰.۲۷ درصد افزایش ارزش وضعیت مناسبی داشت. هر دلار آمریکا در بازار ۱۰۹.۲۹ ین معامله شد.
نظرات0 نظر